Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

wtorek, 4 listopada 2014

Makaronowe muszle z suszonymi pomidorami i oliwkami

  • Smaczna szybka do zrobienia przekąska z makaronowych muszli nadzianych delikatnym twarożkiem i wspaniale komponujących się suszonych pomidorów i soczystych zielonych oliwek.
  • Polecam na każdy imprezowy stół.




Składniki

7-8 sztuk muszli makaronowych ja użyłam same jasne firmy: CZANIECKI
150 g kremowego twarożku naturalnego
6 suszonych pomidorów z zalewy
12 zielonych oliwek z pastą paprykową
1 ząbek czosnku
pęczek szczypiorku
sól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
szczypta przyprawy z suszonymi pomidorami czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką

  • Sposób przygotowania


    Makaron gotujemy all dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy aby się nie sklejał,odcedzamy przelewamy zimną wodą każdą muszlę układamy na tacy osobno.

    Przygotowujemy farsz: 
    Pomidory osączamy z zalewy kroimy w drobną kostkę,oliwki kroimy na połówki,mieszamy z twarożkiem oraz posiekanym szczypiorkiem-część odłożyć do dekoracji.
    Mieszamy doprawiamy do smaku przyprawami.Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy muszle. Dekorujemy wg swojego uznania posypujemy szczypiorkiem.
    Schładzamy w lodówce podajemy.

                                                     Życzę smacznego ;-)




                                                   

        zBLOGowani.pl


4 komentarze:

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj