tag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post1694881203112797467..comments2024-03-28T18:50:07.687+01:00Comments on Wanilia i Kardamon: Świąteczny sernikAgata.Shttp://www.blogger.com/profile/01662615376879260159noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-55674504562405398822018-05-16T18:25:34.394+02:002018-05-16T18:25:34.394+02:00DziękujęDziękujęBeatahttps://www.blogger.com/profile/16335633296324477220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-61835657032341690202018-05-16T07:23:51.504+02:002018-05-16T07:23:51.504+02:00Można zrobić z półtłustego , mleko w proszku może ...Można zrobić z półtłustego , mleko w proszku może być każde byle nie granulowane.Agata.Shttps://www.blogger.com/profile/01662615376879260159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-85018542196246929322018-05-15T14:42:25.316+02:002018-05-15T14:42:25.316+02:00Cudny sernik - jakiego mleka w proszku użylas do s...Cudny sernik - jakiego mleka w proszku użylas do sernika? Czy można zrobić z sera półtłustego?Beatahttps://www.blogger.com/profile/16335633296324477220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-9055549434314095032016-11-06T13:02:28.755+01:002016-11-06T13:02:28.755+01:00Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tak zrobię!Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tak zrobię!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-24977293334281207782016-11-06T11:21:30.076+01:002016-11-06T11:21:30.076+01:00Ciasto kruche należy podwoić , masę serową niekoni...Ciasto kruche należy podwoić , masę serową niekoniecznie, wyjdzie troszkę niższy i już, jeśli chce się wysoki sernik a blachę mamy dużą to warto podwoić.<br />Choć ja osobiście zrobiłabym z 1,20 kg sera lub 1,50 kg, to wystarczająca ilość na dużą blaszkę.Agata.Shttps://www.blogger.com/profile/01662615376879260159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-73746840392006173362016-11-05T21:40:57.776+01:002016-11-05T21:40:57.776+01:00Witam
Rozumiem,że na blaszkę kwadratową podwoić sk...Witam<br />Rozumiem,że na blaszkę kwadratową podwoić składniki, ale masa serowa również potrzebuje podwojenia składników?<br />Dziękuję :-) sernik wygląda pięknie :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-22534600731848132132016-10-24T18:05:33.220+02:002016-10-24T18:05:33.220+02:00Tak.Tak.Agata.Shttps://www.blogger.com/profile/01662615376879260159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-83402647987261478152016-10-24T17:22:45.901+02:002016-10-24T17:22:45.901+02:00a na większą prostokątną blaszkę podwajać skladni...a na większą prostokątną blaszkę podwajać skladniki?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-61737686063924500192015-12-15T10:21:58.324+01:002015-12-15T10:21:58.324+01:00bardzo apetycznie wygląda!!!bardzo apetycznie wygląda!!!ciasta tradycyjnehttp://www.przepisyzezdjeciami.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-75127389018003939302015-12-08T08:08:58.072+01:002015-12-08T08:08:58.072+01:00Taka sama, przy czym skrócić troszkę czas pieczeni...Taka sama, przy czym skrócić troszkę czas pieczenia...najpierw podpiec 15 minut w temp 180*c a potem 25 min w temp 160*c.Agata.Shttps://www.blogger.com/profile/01662615376879260159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-9525822214272653532015-12-07T22:42:45.408+01:002015-12-07T22:42:45.408+01:00Jaka temperatura musi być jeżeli chce zmniejszyć s...Jaka temperatura musi być jeżeli chce zmniejszyć składniki na połowęAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06667791771489283915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-79251610880610036472015-12-03T22:52:56.892+01:002015-12-03T22:52:56.892+01:00Super serniczek, rzeczywiście zapachniało Świętami...Super serniczek, rzeczywiście zapachniało Świętami :)ktougoscimoichgoscihttps://www.blogger.com/profile/13725267820790095776noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-24857150980230103062015-12-03T10:38:38.839+01:002015-12-03T10:38:38.839+01:00Pyszny sernik, wygląda obłędniePyszny sernik, wygląda obłędnieZ Majeczką w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/09086940767606357615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-85571430909273728532015-12-03T07:26:34.325+01:002015-12-03T07:26:34.325+01:00na pewno bardzo aromatyczny serniczek!pięknie się ...na pewno bardzo aromatyczny serniczek!pięknie się prezentuje.ja zapraszam na ''sernik z miodowymi roladkami'' pozdrawiam<br />http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/11/sernik-z-miodowymi-roladkami.htmlGotuje na co dzieńhttps://www.blogger.com/profile/16675110292369329548noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-32131936658496406672015-12-02T16:08:28.930+01:002015-12-02T16:08:28.930+01:00Wygląda pięknie ;)Wygląda pięknie ;)http://cynamon.net.plhttp://cynamon.net.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4425395896075687813.post-45562239196863780522015-12-02T11:44:26.721+01:002015-12-02T11:44:26.721+01:00Mniam. Ja używam ciasteczek korzennych na spód :-)...Mniam. Ja używam ciasteczek korzennych na spód :-) uwielbiam takie serniczki :-)Kulinarna Maniusiahttps://www.blogger.com/profile/03892219445987529516noreply@blogger.com