Składniki
500 g mielonego mięsa z indyka
1 jajko
3 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
słodka papryka
ostra papryka
sól do smaku
pieprz biały do smaku
oliwa do smażenia
1 jajko
3 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
słodka papryka
ostra papryka
sól do smaku
pieprz biały do smaku
oliwa do smażenia
Sposób przygotowania
Cebulę i czosnek obrać ze skórki,drobniutko posiekać-czosnek można przecisnąć przez praskę,wymieszać z mielonym mięsem z indyka,wbić jajko,doprawić do smaku solą,pierzem, szczyptą papryki ostrej oraz ziołami dalmatyńskimi,wymieszać masę dokładnie.
Podzielić na około 8 części,w zwilżonych dłoniach formować wałeczki,obtoczyć lekko w słodkiej papryce,kłaść na rozgrzaną oliwę na patelni i smażyć na wolnym ogniu z każdej strony.Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przepysznie u Ciebie, zapowiada się codzienna wizyta :)
OdpowiedzUsuńŻyczymy pysznego blogowania :))