Wyrazista w smaku pasta jajeczna z suszonymi
pomidorami i twardym serem pecorino romano. Jest to oryginalny dodatek do
pieczywa na śniadanie, polecam!
Składniki:
5 jajek
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 suszone pomidory w zalewie olejowej
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
50 g owczego sera pecorino romano
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 18%
sól i pieprz do smaku
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 suszone pomidory w zalewie olejowej
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
50 g owczego sera pecorino romano
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 18%
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, obrać, zimne zetrzeć na
tarce jarzynowej o grubych oczkach, tuńczyka osączyć z zalewy dodać do jajek,
suszone pomidory pokroić drobniutko, tak samo obrany czosnek oraz cebulę, ser
owczy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać majonez oraz śmietanę doprawić
do smaku solą, pieprzem, wymieszać. Schłodzić w lodówce.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !