STRONY

piątek, 27 stycznia 2017

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i owczym serem




Wyrazista w smaku pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i twardym serem pecorino romano. Jest to oryginalny dodatek do pieczywa na śniadanie, polecam!



Składniki:

5 jajek
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 suszone pomidory w zalewie olejowej
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
50 g owczego sera pecorino romano
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 18%
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:


Jajka ugotować na twardo, obrać, zimne zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, tuńczyka osączyć z zalewy dodać do jajek, suszone pomidory pokroić drobniutko, tak samo obrany czosnek oraz cebulę, ser owczy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać majonez oraz śmietanę doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać. Schłodzić w lodówce.


Smacznego ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !