STRONY

poniedziałek, 22 września 2014

Roladki drobiowe z białą kiełbasą

  • Szybki patent na pożywny obiad,pomysł powstał z tego co znalazłam w lodówce, połączenie okazało się pyszne więc polecam!

  • Składniki

    1 podwójny filet z kurczaka
    4 białe kiełbaski
    1/2 małej cukinii
    zioła włoskie do smaku
    sól i pieprz do smaku
    2 jajka
    mąka pszenna
    bułka tarta
    olej do smażenia

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka myjemy, dzielimy na cztery porcje, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy tak aby nie porozrywać mięsa na cienki płat.  
Oprószamy ziołami włoskimi.

Kiełbaskę obieramy z osłonki, cukinię myjemy trzemy na tarce o dużych oczkach solimy lekko i odciskamy nadmiar soku, rozkładamy równomiernie na mięsie i kładziemy po jednej kiełbasce.    Zawijamy w rulony,panierujemy w mace pszennej i rozkłóconym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej.

Smażymy na wolniutkim ogniu z każdej strony na złocisto.        
Podajemy z dowolnymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !