STRONY

niedziela, 14 września 2014

Smarowidło do chleba

  • Takie pasty często robię gdy dzieci idą do szkoły,bardzo smakuje z pszenną bułeczką z kubkiem herbaty na śniadanko,polecam małym i dużym..:)

  • Składniki

    4 jajka
    1 cebula
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 łyżka majonezu
    sól morska do smaku
    pieprz czarny grubo mielony
    natka pietruszki do posypania

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo,przelewamy wodą,studzimy,obieramy ze skorupek,trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach.

Cebulę obieramy siekamy drobno nożem łączymy z jajkami,osączonym tuńczykiem z zalewy oraz majonezem,doprawiamy do smaku solą i pierzem,mieszamy w salaterce,posypujemy posiekaną natką pietruszki,chłodzimy w lodówce.
Podajemy jako dodatek do smarowania pieczywa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !