STRONY

sobota, 29 listopada 2014

Imprezowe roladki z szynki

  • Dziś dla Was zostawiam jeszcze jedną propozycję -  roladki na zabawę andrzejkową czy do wykorzystania w okresie karnawału na typową domówkę z przyjaciółmi choć na śniadanko jako dodatek do bułeczki też znakomicie pasuje...Wypróbujecie dziś?






Składniki

30 dag szynki gotowanej w plastrach
6 jajek
1 jabłko
kawałek pora
1 łyżka rodzynek sułtanek
1 łyżka żurawiny
1 łyżeczka delikatnej musztardy lub chrzanu
2 łyżki majonezu z czosnkiem
sól morska do smaku
pieprz czarny do smaku

  • Sposób przygotowania


    Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,skubiemy,zimne trzemy na tarce razem z obranym ze skórki jabłkiem, dodajemy do składników posiekany por, żurawinę i rodzynki, doprawiamy solą pieprzem majonezem oraz łyżeczką chrzanu lub musztardy-zależy kto jakie smaki woli:),mieszamy wszystko na pastę, kładziemy po łyżce farszu na całości szynki zawijamy w roladki, układamy ciasno na półmisku chłodzimy w lodówce dekorujemy dowolnie wg swojego uznania. 
    Ps.Szybkie do zrobienia prawda?
                                                                                            Smacznego!

9 komentarzy:

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !