Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
4 plastry sera żółtego
4 plastry salami z pieprzem
kawałek pora
4 suszone pomidory z zalewy
przyprawy:
suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim
szczypta pieprzu bałkańskiego
sól morska do smaku
2 jajka
mąka pszenna do panierowania
bułka tarta z orzechami włoskimi do panierowania
olej do smażenia
4 plastry sera żółtego
4 plastry salami z pieprzem
kawałek pora
4 suszone pomidory z zalewy
przyprawy:
suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim
szczypta pieprzu bałkańskiego
sól morska do smaku
2 jajka
mąka pszenna do panierowania
bułka tarta z orzechami włoskimi do panierowania
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka myjemy, dzielimy na 4 porcje, delikatnie przez woreczek foliowy rozbijamy na cienkie płaty, oprószamy przyprawami oraz pieprzem kładziemy plasterek sera oraz salami,
dodajemy krążki pokrojonego pora oraz pomidora z zalewy, zawijamy ciasno w roladki smarujemy lekko oleje z suszonych pomidorów-dla uzyskania lepszego aromatu, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej wymieszanej pół na pół z orzechami włoskimi.
Smażymy na oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami.
Życzę smacznego :-)
Pyszne i jak bogato nadziane, super
OdpowiedzUsuńWyśmienity pomysł, na pewno są pyszne :)
OdpowiedzUsuńKotleciki rewelacyjne, też robię podobne :-)
OdpowiedzUsuńPyszne roladki ;) Muszą super smakować :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie moje smaki, pyszne. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńWitam, zrobiłam wczoraj na obiad i roladki wyszły pyszne. Połączenie salami z pomidorkami suszonymi- rewelacja :-) Dziękuję za przepis
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Ewa
Bardzo mi miło, dziękuję :)
Usuń