STRONY

wtorek, 17 lutego 2015

Zakręcone roladki

  • Obiad,  obiad....to co każda gospodyni ma za dylemat codziennie no..... lub prawie codziennie 
  •   Zakręcone roladki-czyli filet z kurczaka z nadzieniem ma lekko pikantny smak, idealny na porę obiadową, oto pyszność którą warto przygotować!





Składniki:


1 podwójny filet z kurczaka
4 plastry sera żółtego
4 plastry salami z pieprzem
kawałek pora
4 suszone pomidory z zalewy
przyprawy:
suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim
szczypta pieprzu bałkańskiego
sól morska do smaku
2 jajka
mąka pszenna do panierowania
bułka tarta z orzechami włoskimi do panierowania
olej do smażenia


Sposób przygotowania:


Filet z kurczaka myjemy, dzielimy na 4 porcje, delikatnie przez woreczek foliowy rozbijamy na cienkie płaty, oprószamy przyprawami oraz pieprzem kładziemy plasterek sera oraz salami, 




dodajemy krążki pokrojonego pora oraz pomidora z zalewy, zawijamy ciasno w roladki smarujemy lekko oleje z suszonych pomidorów-dla uzyskania lepszego aromatu, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej wymieszanej pół na pół z orzechami włoskimi.




 Smażymy na oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami.


                                                                         Życzę smacznego :-)

7 komentarzy:

  1. Wyśmienity pomysł, na pewno są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kotleciki rewelacyjne, też robię podobne :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne roladki ;) Muszą super smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zdecydowanie moje smaki, pyszne. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam, zrobiłam wczoraj na obiad i roladki wyszły pyszne. Połączenie salami z pomidorkami suszonymi- rewelacja :-) Dziękuję za przepis
    Pozdrawiam
    Ewa

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !