STRONY

poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Roladki z sałatą i zielonym pesto

  • Prosta propozycja na wiosenno-letni obiad, delikatne mięso z kurczaka, zielone pesto, sałata i ser mozzarella to ciekawe i smaczne połączenie.
  • Propozycja powstała z tego co było w lodówce-więc spontanicznie, skusicie się na takie połączenie smaków?




Składniki :
  • 1 podwójny filet z kurczaka
    4-5 liści sałaty lodowej
    4 łyżeczki zielonego pesto
    1 kulka sera mozzarella
    sól morska do smaku
    pieprz zielony ziarnisty

    Panierka:
    2 jajka
    mąka pszenna
    bułka tarta
    olej do smażenia
Sposób przygotowania:

Fileta z kurczaka myjemy dzielimy na cztery porcje, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy aby nie porozrywać mięsa, oprószamy solą i posypujemy utartym w moździerzu zielonym pieprzem, smarujemy zielonym pesto układamy pokrojoną w paski sałatę oraz ser mozzarella pokrojony na plastry, 



zawijamy roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na wolnym ogniu na oleju z każdej strony na złocisto. 
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
  •                                                         Życzę smacznego :-)

5 komentarzy:

  1. Fajne roladki. Bardzo często używam pesto do mięsa i ser. Ale sałaty jeszcze nigdy nie dawałam. Super pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię roladki, dla mnie to świetny pomysł na obiad. Wolę zdecydowanie bardziej mięso w takiej postaci niż zwykłe kotlety. A roladki z pesto.... Już są moimi ulubionymi :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przyznam się że z sałatą jeszcze nie robiłam :) roladki wyglądają bardo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !