Składniki;
1 duży podwójny filet z kurczaka
6 plastrów suszonych pomidorów
1 szklanka kremówki 30%
125 g kremowego serka o smaku Tapas Arla
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
1 łyżka ziół śródziemnomorskich
sól morska do smaku
biały pieprz do smaku
6 plastrów suszonych pomidorów
1 szklanka kremówki 30%
125 g kremowego serka o smaku Tapas Arla
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
1 łyżka ziół śródziemnomorskich
sól morska do smaku
biały pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Filet z kurczaka myjemy kroimy w poprzek na cm plastry.Oprószamy z każdej strony ziołami śródziemnomorskimi. Cebulę i czosnek obieramy, siekamy drobno, suszone pomidory również kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę obsmażamy mięso z każdej strony po kilka minut,gorące przekładamy do garnka przykrywamy pokrywką.
Cebule z czosnkiem i pomidorami zrumienić na tłuszczyku z patelni, całość przełożyć do mięsa, wlać śmietankę , oraz dodać serek, wymieszać, gotować około 10 minut aż sos zgęstnieje, doprawić solą do smaku, podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Smacznego!
Pysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńMoje smaki:-) Zostało Ci coś jeszcze?
OdpowiedzUsuńNiestety, poszło w mig :)
UsuńBardzo apetyczny obiadek! Chętnie zjadłabym porcję :)
OdpowiedzUsuńCzy pasuje do tego makaron ?
OdpowiedzUsuńZ makaronem będzie ciężkie, polecam ryż
Usuń