STRONY

sobota, 13 czerwca 2015

Mrożona kawa z likierem Canari

  • Uwielbiam wszelkie kawowe smaki, w ciastach, deserach, napojach,  taka kawa jest idealna na teraźniejsze upały, doskonale chłodzi i pobudza do działania, dodatek pysznego kawowego likieru Canari Henkell & Co.Vinpol który  dostałam w ramach testowania   i gałka waniliowych lodów podkręca jej rozkoszny smak, polecam dla dorosłych! Pycha!





Składniki:


200 ml mocnej naturalnej kawy
1 szklanka kostek lodu kawowego (z naparu kawy)
300 ml mleka 3,2 %
100 ml likieru kawowego CANARI
1 łyżka brązowego cukru trzcinowego
lody waniliowe
posypka czekoladowa

Sposób przygotowania mrożonej kawy :


Zaparzoną kawę bez fusów mieszamy z cukrem, zostawiamy do całkowitego wystygnięcia, zimną mieszamy z mlekiem,  wlewamy kawowy likier. 
Do wysokich szklanek wkładamy kawowe kostki lodu , wlewamy kawę, dodajemy po gałce lodów waniliowych, posypujemy posypką czekoladową do deserów. 
Podajemy od razu po przyrządzeniu. 


                                                                  Życzę smacznego :-)

Jeśli chcecie zapoznać się z bogatą ofertą firmy Henkeel & Co. Vinpol zapraszam do odwiedzenia strony KLIK w ofercie są różne alkohole.
Likiery Canari które dostałam występują w wielu smakach:Tiramisu, Coconut-Milk, Pina colada, Toffee, Coffe, każdy znajdzie tam swoje ulubione smaki, moja paczuszka wyglądała tak :





Likiery te  na pewno znajdą zastosowanie w niejednym moim wypieku. Polecam!



1 komentarz:

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !