Składniki:
200 ml mocnej naturalnej kawy
1 szklanka kostek lodu kawowego (z naparu kawy)
300 ml mleka 3,2 %
100 ml likieru kawowego CANARI
1 łyżka brązowego cukru trzcinowego
lody waniliowe
posypka czekoladowa
1 szklanka kostek lodu kawowego (z naparu kawy)
300 ml mleka 3,2 %
100 ml likieru kawowego CANARI
1 łyżka brązowego cukru trzcinowego
lody waniliowe
posypka czekoladowa
Sposób przygotowania mrożonej kawy :
Zaparzoną kawę bez fusów mieszamy z cukrem, zostawiamy do całkowitego wystygnięcia, zimną mieszamy z mlekiem, wlewamy kawowy likier.
Do wysokich szklanek wkładamy kawowe kostki lodu , wlewamy kawę, dodajemy po gałce lodów waniliowych, posypujemy posypką czekoladową do deserów.
Podajemy od razu po przyrządzeniu.
Życzę smacznego :-)
Jeśli chcecie zapoznać się z bogatą ofertą firmy Henkeel & Co. Vinpol zapraszam do odwiedzenia strony KLIK w ofercie są różne alkohole.
Likiery Canari które dostałam występują w wielu smakach:Tiramisu, Coconut-Milk, Pina colada, Toffee, Coffe, każdy znajdzie tam swoje ulubione smaki, moja paczuszka wyglądała tak :
Likiery te na pewno znajdą zastosowanie w niejednym moim wypieku. Polecam!
Pyszności :-) to ja poproszę taką na jutro :-)
OdpowiedzUsuń