STRONY

sobota, 17 października 2015

Pasta z mozzarellą ananasem i curry

Jakiś czas temu pisałam o zagadce,  którą dostałam od firmy SPOŁEM pisałam Wam że będzie to dressing, a tu okazało się że została wprowadzona nowość w postaci sosów, byłam tak bliziutko J

Sos czosnkowy pożarły od razu moje łakomczuchy do nuggetsów, tak im smakował, a ja postanowiłam zrobić z sosu curry pastę do smarowania pieczywa –uwielbiam ten smak!

Delikatny ser, jakim jest mozzarella, dodatek jajka, ananasa i sosu curry stanowi delikatną ale jednocześnie wyraźną w smaku pastę do smarowania pieczywa, polecam jako dodatek do śniadania.
Sosy są pyszne polecam z czystym sumieniem!





Składniki:

15 dag sera mozzarella w bloku
3 jajka
3 plastry ananasa z zalewy
kawałek pora
3 łyżki kukurydzy
3 łyżki sosu Kieleckiego curry Społem
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól morska do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce jarzynowej, osaczonego z zalewy ananasa drobniutko siekamy nożem, kukurydze osączamy , wsypujemy wszytko do jednej miski, dodajemy drobniutko posiekanego pora, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy jogurt naturalny i sos curry, wszytko razem dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej pasty.  

Chłodzimy w lodówce. 
Podajemy z pieczywem.


A tak wyglądają nowo wprowadzone sosy Kieleckie:



Życzę smacznego!



7 komentarzy:

  1. cudowna pasta! na pewno wypróbuję, tylko pytanko mam czy można zamienić sos z jogurtem naturalnym po prostu jogurtem typu greckiego?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. można ale to już nie będzie ten smak, tylko całkiem inna pasta.

      Usuń
  2. Teraz to dopiero bedzie pysznie u Ciebie , super paczuszka

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowna pasta! Uwielbiam połączenie ananasa i curry:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawa pasta jeszcze takiej nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajna ta pasta :-) musi być pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawe połaczenie smaków, musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !