STRONY

niedziela, 3 stycznia 2016

Krakersowe kanapeczki z łososiem

Prosta i szybka do przygotowania karnawałowa przekąska  na krakersach z kozim serkiem i wędzonym łososiem.





Składniki:

½ opakowania słonych krakersów
10 dag wędzonego łososia z cytryną SUEMPOL
15 dag kremowego koziego twarożku
1 łyżka  słodkiej śmietanki
1 łyżeczka kremowego chrzanu
Pęczek  cebuli dymki ze szczypiorem
Sól morska do smaku
Pieprz czarny świeżo mielony do smaku

Sposób wykonania:

Serek kozi ucieramy ze śmietanką oraz solą i pieprzem, dodajemy posiekaną cebulę dymkę  oraz chrzan, mieszamy.
Krakersy smarujemy serkiem układamy na talerzu na wierzch dodajemy po plasterku pokrojonego wędzonego łososia.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Życzę smacznego!


1 komentarz:

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !