Prosta i szybka do
przygotowania karnawałowa przekąska na
krakersach z kozim serkiem i wędzonym łososiem.
Składniki:
½ opakowania słonych krakersów
10 dag wędzonego łososia z
cytryną SUEMPOL
15 dag kremowego koziego
twarożku
1 łyżka słodkiej śmietanki
1 łyżeczka kremowego chrzanu
Pęczek cebuli dymki ze szczypiorem
Sól morska do smaku
Pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Sposób wykonania:
Serek kozi ucieramy ze
śmietanką oraz solą i pieprzem, dodajemy posiekaną cebulę dymkę oraz chrzan, mieszamy.
Krakersy smarujemy serkiem
układamy na talerzu na wierzch dodajemy po plasterku pokrojonego wędzonego
łososia.
Podajemy od razu po
przygotowaniu.
Życzę smacznego!
Świetna przekąska :-)
OdpowiedzUsuń