STRONY

niedziela, 17 stycznia 2016

Roladki drobiowe z salsą paprykową

Jakiś czas temu otrzymałam od firmy Eterno paczuszkę naturalnych produktów bez konserwantów, na pierwszy rzut poszła do użycia salsa paprykowa, doskonale współgrała z delikatnym mięsem drobiowym i podkreśliła jego smak. Polecam na prosty pyszny obiadek. Zachęcam do zapoznania się z ofertą firmy, mają naprawdę ciekawe produkty!




Skladniki:

1 podwójny filet z kurczaka
3 łyżki salsy paprykowej
½ czerwonej papryki
8 dag suszonych pomidorów w zalewie
8 dag startego żółtego sera
Sól do smaku
Panierka:
1 jajko
Mąka pszenna
Bułka tarta
Olej do smażenia

Sposób wykonania:

Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie rozbijamy na cztery kotlety, smarujemy salsą paprykową, oprószamy solą,  dodajemy pokrojone pomidory z zalewy oraz paprykę, posypujemy startym serem żółtym, zawijamy ciasno w roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku z solą oraz bułce tartej, smażymy na oleju z każdej strony na złocisto.

Smacznego!



3 komentarze:

  1. Bardzo apetyczny przepis, roladki wyglądają wykwintnie, aż chce się je na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychota, ja tego typu obiady nazywam niedzielnymi.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !