Warto od czasu do czasu
urozmaicić nasze śniadaniowe menu i zamiast kanapki z wędliną przygotować
pastę.
Doskonała w smaku, dość ostra, dzięki
dodatkowi sera pleśniowego do chlebka czy bułeczki. Przyrządzam ją zazwyczaj na niedzielne
śniadanie, jest jedną z moich ulubionych past.
Składniki:
25 dag naturalnego twarożku- ja
miałam President
½ pora
15 dag pleśniowego serka
1 łyżka orzeszków ziemnych
niesolonych
Sól do smaku
Pieprz biały do smaku
Spsób wykonania:
Por posiekać drobno w kostkę,
przełożyć na sito i sparzyć wrzątkiem, dobrze osączyć, wymieszać z kremowym
twarożkiem oraz pokruszonym serkiem pleśniowym, orzechy ziemne rozdrobnić
tłuczkiem do mięsa, dodać do masy, doprawić solą i białym pieprzem, schłodzić w
lodówce i podawać do chlebka.
Smacznego!
Ale to wygląda pysznie :) Nigdy nie próbowałam tej wersji z porem, ale widząc Twój przepis chętnie się skusze :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasty kanapkowe, a już szczególnie przepada za nimi mój Mąż :) Taka na pewno by mu posmakowała :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na wykorzystanie sera pleśniowego i orzeszków. Ja się piszę na takie śniadanko :)
OdpowiedzUsuń