STRONY

niedziela, 15 maja 2016

Pasta serowa z porem

Warto od czasu do czasu urozmaicić nasze śniadaniowe menu i zamiast kanapki z wędliną przygotować pastę.
Doskonała w smaku, dość ostra, dzięki dodatkowi sera pleśniowego do chlebka czy bułeczki.  Przyrządzam ją zazwyczaj na niedzielne śniadanie, jest jedną z moich ulubionych past.




Składniki:

25 dag naturalnego twarożku- ja miałam President
½ pora
15 dag pleśniowego serka
1 łyżka orzeszków ziemnych niesolonych
Sól do smaku
Pieprz biały do smaku

Spsób wykonania:

Por posiekać drobno w kostkę, przełożyć na sito i sparzyć wrzątkiem, dobrze osączyć, wymieszać z kremowym twarożkiem oraz pokruszonym serkiem pleśniowym, orzechy ziemne rozdrobnić tłuczkiem do mięsa, dodać do masy, doprawić solą i białym pieprzem, schłodzić w lodówce i podawać do chlebka.
Smacznego!

3 komentarze:

  1. Ale to wygląda pysznie :) Nigdy nie próbowałam tej wersji z porem, ale widząc Twój przepis chętnie się skusze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam pasty kanapkowe, a już szczególnie przepada za nimi mój Mąż :) Taka na pewno by mu posmakowała :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny pomysł na wykorzystanie sera pleśniowego i orzeszków. Ja się piszę na takie śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !