Sernik na zimno w nowym
wydaniu, podany w czekoladowych pucharkach, więc cały do zjedzenia, o lekko
kokosowej nucie z borówką amerykańską okraszony wiórkami z czekolady,
najsmaczniejszy dobrze schłodzony, nie jest sztywny ma lekką aksamitną
konsystencję, szybki w przygotowaniu dla niedzielnych gości.
Będą zachwyceni pomysłem
podania.
Składniki:
30 dag twarogu chudego
25 dag mascarpone
1 szklanka śmietanki 30%
2 listki żelatyny
2 łyżki wiórków kokosowych białych
2 łyżki tartej gorzkiej
czekolady
80 ml likieru kokosowego
100 g cukru pudru
25 dag świeżej borówki
Wiórki czekoladowe do posypania
Sposób przygotowania:
Czekoladowe pucharki na czas
przygotowania serniczków włożyć do lodówki.
Śmietankę kremówkę ubić na
pianę, ale nie bardzo sztywną.
Ser twarogowy i mascarpone
połączyć ze sobą, dodać puder, likier kokosowy oraz wiórka, zmiksować krótko
mikserem, dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę tak jak podano w przepisie na
opakowaniu, ubitą śmietanę oraz startą
gorzką czekoladę, wymieszać, dodać część borówki, wymieszać łyżką, resztę
zostawić do dekoracji.
Tak przygotowana masę serową
wyłożyć po równo do pucharków, udekorować grubymi wiórkami czekoladowymi oraz
borówką.
Chłodzić minimum 3 godziny w
lodówce, podawać.
Smacznego!
Gdzie można kupić takie cudne pucharki ? :)
OdpowiedzUsuńKliknij w link to przekieruje Cię do sklepu Cukieteria.
UsuńCudownie sie prezentują:)
OdpowiedzUsuńFajne deserki, super propozycja
OdpowiedzUsuńWow! Boskie poprostu! Pyszne, pięknie podane czyli dzień jak co dzień u Agatki ;)
OdpowiedzUsuńPiękne i urocze!:) bardzo fajne deserki!:)
OdpowiedzUsuń