Szybka karnawałowa przekąska na
krakersach z pastą jajeczną, do przygotowania w kilka chwil, jest smaczna,
efektowna, i co najważniejsze znika w kilka chwil.
Polecam ten przepis bez
udziwnień. Ręczę, że posmakuje!
Składniki:
1 paczka mini krakersów
pasta:
5 jaj
2 cebule dymki ze szczypiorem
1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 18%
sól morska do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
koperek do dekoracji
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo,
obrać, zimne zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, cebulę dymkę
posiekać drobniutko, połączyć z jajkami, dodać chrzan, majonez oraz śmietanę,
doprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać na gęstą pastę. Małą łyżeczką
nakładać porcjami na krakersy , udekorować świeżym koperkiem. Podawać
natychmiast.
Smacznego!
Smacznego!
Cudowne, ależ smacznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńProste i piękne i najlepsze :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna przekąska :-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna przystawka, w sam raz na jeden kęs.
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne i pięknie podane :)
OdpowiedzUsuń