STRONY

wtorek, 3 stycznia 2017

Mini krakersy z pastą jajeczną



Szybka karnawałowa przekąska na krakersach z pastą jajeczną, do przygotowania w kilka chwil, jest smaczna, efektowna, i co najważniejsze znika w kilka chwil.

Polecam ten przepis bez udziwnień. Ręczę,  że posmakuje!

Składniki:


1 paczka mini krakersów
pasta:
5 jaj
2 cebule dymki ze szczypiorem
1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 18%
sól morska do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
koperek do dekoracji

Sposób przygotowania:


Jajka ugotować na twardo, obrać, zimne zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, cebulę dymkę posiekać drobniutko, połączyć z jajkami, dodać chrzan, majonez oraz śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać na gęstą pastę. Małą łyżeczką nakładać porcjami na krakersy , udekorować świeżym koperkiem. Podawać natychmiast.
Smacznego!

5 komentarzy:

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !