Kluseczki gnocchi to doskonała baza
do wszelkich wyrazistych sosów takich jak ten z dodatkiem sera pleśniowego,
orzechy włoskie i rukola tylko podkręcają smak, aromatyczne danie z włoskim
akcentem, sycące w sam raz na smaczny obiad.
Do dania użyłam gotowych
kluseczków z firmy Hilcona powiem szczerze unikam takich półproduktów bo
zazwyczaj składniki mnie przerażają a tu było miłe zaskoczenie bo nie dość że
dobre to skład króciutki, to coś więcej niż imponujący smak i świeżość . Tylko
naturalne składniki bez polepszaczy i konserwantów. Doskonała baza do
przygotowania wielu wspaniałych dań. Polecam!
Składniki:
25 dag kluseczków gnocchi Hilcona
120 g serka twarogowego
150 ml śmietany 12%
30 g pokruszonego sera
pleśniowego
2 łyżki orzechów włoskich
Kilka listków rukoli
Szczypta świeżo startej gałki
muszkatołowej
Sól do smaku
Pieprz biały do smaku
Sposób przygotowania:
Sos:
Serek twarogowy przełożyć do
rondelka wlać słodką śmietankę, wsypać pokruszony ser pleśniowy, podgrzewać na
małym ogniu, mieszając aż ser się rozpuści i połączy i powstanie gładki sos,
doprawić do smaku gałką muszkatołowa, solą i szczyptą białego pieprzu.
Orzechy drobno posiekać, ukolę umyć.
Kluseczki gnocchi wrzucić na
osolony wrzątek, gotować 2 minuty od wypłynięcia, wyłożyć łyżką cedzakową na
talerz, podawać z sosem, posypać orzechami i rukolą.
Smacznego!
Uwielbiam te kluseczki, a w takim towarzystwie musza smakować wyśmienicie :D
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcie dania, aż zachęca do jedzenia. Bardzo lubię te kluseczki 😊
OdpowiedzUsuń