STRONY

czwartek, 8 czerwca 2017

Gnocchi w sosie serowym z rukolą i orzechami



Kluseczki gnocchi to doskonała baza do wszelkich wyrazistych sosów takich jak ten z dodatkiem sera pleśniowego, orzechy włoskie i rukola tylko podkręcają smak, aromatyczne danie z włoskim akcentem, sycące w sam raz na smaczny obiad.

Do dania użyłam gotowych kluseczków z firmy Hilcona powiem szczerze unikam takich półproduktów bo zazwyczaj składniki mnie przerażają a tu było miłe zaskoczenie bo nie dość że dobre to skład króciutki, to coś więcej niż imponujący smak i świeżość . Tylko naturalne składniki bez polepszaczy i konserwantów. Doskonała baza do przygotowania wielu wspaniałych dań. Polecam!

Składniki:


25 dag kluseczków  gnocchi Hilcona
120 g serka twarogowego
150 ml śmietany 12%
30 g pokruszonego sera pleśniowego
2 łyżki orzechów włoskich
Kilka listków rukoli
Szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
Sól do smaku
Pieprz biały do smaku

Sposób przygotowania:


Sos:
Serek twarogowy przełożyć do rondelka wlać słodką śmietankę, wsypać pokruszony ser pleśniowy, podgrzewać na małym ogniu, mieszając aż ser się rozpuści i połączy i powstanie gładki sos, doprawić do smaku gałką muszkatołowa, solą i szczyptą białego pieprzu.
Orzechy drobno posiekać, ukolę umyć.

Kluseczki gnocchi wrzucić na osolony wrzątek, gotować 2 minuty od wypłynięcia, wyłożyć łyżką cedzakową na talerz, podawać z sosem, posypać orzechami i rukolą.










Smacznego!

2 komentarze:

  1. Uwielbiam te kluseczki, a w takim towarzystwie musza smakować wyśmienicie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne zdjęcie dania, aż zachęca do jedzenia. Bardzo lubię te kluseczki 😊

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !