Nie znam nikogo kto by nie
lubił spaghetti, moja dzisiejsza propozycja jest bezmięsna, warzywna, a jakże
smaczna. W sam raz na szybki smaczny wiosenno-letni obiad. Pasta i basta!
Składniki:
20 dag makaronu spaghetti
2 łyżki sosu pomidorowego do
makaronu
1 cukinia
2 marchewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 suszone pomidory z zalewy
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan do posypania
bazylia
olej
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj wg przepisu na
opakowaniu, odcedź.
Cebulę i marchewkę obierz,
cebule pokrój w kostkę, marchewkę zetrzyj na tarce, cukinię pokrój w paski,
czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej niewielką
ilość oleju, wrzuć cebulę i czosnek, zeszklij, dodaj warzywa, oraz pokrojone w
kostkę suszone pomidory, duś pod
przykryciem, aż warzywa zmiękną, podlej lekko wodą, dodaj sos pomidorowy,
dopraw do smaku solą szczyptą cukru oraz pieprzem, wymieszaj z ugotowanym
makaronem, posyp parmezanem i bazylią. Podawaj.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !