STRONY

wtorek, 6 czerwca 2017

Kanapeczki bankietowe



Małe kolorowe kanapeczki śniadaniowe ,choć nie tylko bo rewelacyjnie spiszą się także na podwieczorek,
 świetnie  wyglądają i tak samo smakują.

Polecam też  na leniwe niedzielne śniadanko z kubkiem gorącej ulubionej herbaty.



Składniki:

Na 3 sztuki:

6 kromek pszennego chleba
3 łyżki serka kanapkowego paprykowego
6 liści sałaty lodowej
3 plastry szynki gotowanej
3 plastry pomidora malinowego
3 listki botwinki
Koperek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Z kromek chleba foremką do ciasta w kształcie dużego serca wycinam mini kanapeczki, smaruję jedną warstwa serka kanapkowego układam po liściu sałaty, przyciskam drugą posmarowaną kromką serkiem do dołu, znów kładę plasterek sałaty, szynkę oraz pomidora, w całość wbijam wykałaczkę, nadziewam papryczki czereśniowe i liść botwinki, dekoruję odrobiną koperku i podaję. 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !