Trudno sobie wyobrazić świat bez kanapek.
Nie ma nic
przyjemniejszego na śniadanie jak
chrupiące i aromatyczne tosty z dowolnymi ulubionymi dodatkami. Kanapki towarzyszą
nam od dawna, nie da się ukryć. Dwie kromki chleba z serem i szynką zapieczone
sycą , pocieszają i krzepią. Znajdą się w plecaku dziecka idącego do szkoły,
kieszeniach robotników czy w teczkach urzędników.
Wydawać się może, że zakup sandwicha to prosta sprawa. Nic
bardziej mylnego. Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów , róznią się ceną,
wielkością, wagą oraz wygodą użytkowania.
Od jakiegoś czasu testuję Sandwich marki Dezal, zawsze
myślałam, że ta firma produkuje tylko gofrownice (jedne z najlepszych na rynku, przynajmniej ja nie spotkałam lepszej)
Opiekacz który testuję przeznaczony jest do wypieku zapiekanek z chleba tostowego, rożków na słodko i wytrawnych z ciasta na gofry a także innych zastosowań.
Opiekacz który testuję przeznaczony jest do wypieku zapiekanek z chleba tostowego, rożków na słodko i wytrawnych z ciasta na gofry a także innych zastosowań.
Podstawowoymi elementami opiekacza są solidne płyty grzewcze
–dolna i górna wykonane ze stopu aluminium i pokryte od strony roboczej
greblonem-powłoka ta zapobiega przywieraniu.
Od strony wewnętrznej w płyty wprasowany został rurkowy
element grzejny.
Solidna moc aż 1600 W sprawia, że po nagrzaniu się bardzo
długo utrzymuje ciepło i nie stygnie tak łatwo. 4 płyty grzejne – za jednym
zamachem zrobimy 4 tosty czyli 8 rożków.
Opiekacz nie wymaga specjalnych zabiegów konserwacyjnym ,
koniecznym jest jedynie utrzymanie go w czystości, wystarczy zwykły ręcznik
kuchenny aby zebrać okruszki i gotowe.
Myślę, że zakochacie się w tym urządzeniu jak ja , wreszcie
moje tosty są takie jak trzeba, chrupiące od zewnątrz a przyjemnie mięciutkie
od środka z rozpływającym się serem. Jest to naprawdę wszechstronny opiekacz o
rewelacyjnej funkcji. Jedną z tych rewelacyjnych funkcji jest to, ze opiekacz
posiada na końcu taką zawleczkę, gdy wkładam 4 kanapki i zamykam nie muszę nic
dociskać, zapinam zawleczkę i ona
solidnie dociska.
Wielkość powierzchni grzejnych to kolejna zaleta, w moim
dotychczasowym opiekaczu były płyty tylko na dwie kanapki i zanim je zrobiłam
dla całej mojej rodziny niektórym już jeść się odechciało.
Sandwich z serem
gruszkami i żurawiną:
8 kromek chleba pszennego tostowego
1 twarda dojrzała gruszka
Miękkie masło do posmarowania
15 dag sera pleśniowego camembert lub brie
10 dag suszonej żurawiny
Przygotowanie:
Z gruszki usunąć gniazdo nasienne, pokroić ją na cienkie
plasterki. Kromki chleba cieniutko posmarować masłem z jednej strony, na
kromkach kładziemy pokrojony ser pleśniowy, plasterki gruszki, posypujemy
suszoną żurawiną , przykrywamy drugą kromką chleba , wkładamy do nagrzanego
opiekacza, zamykamy i grillujemy kilka minut aż tosty będą chrupiące. Podajemy
od razu po przygotowaniu.
Smacznego!
Wpis powstał przy współpracy z firmą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !