STRONY

środa, 8 czerwca 2022

Miodowo-owsiane ciasteczka i kilka słów o sklepie internetowym Bee.pl

 

Nie zapomina się smaków dzieciństwa, pewnie dlatego nie mogę zapomnieć miodowych ciasteczek babci które zawsze piekła nam na weekendowy poczęstunek, teraz ja robię je bardzo często, kiedy tylko mamy ochotę na nieco słodkości. Są obłędnie kruche i pachną płatkami jęczmiennymi lub owsianymi, zależy na jakie mam ochotę w danym momencie. Proste do przygotowania i szybkie.

Ostatnio jestem bardzo zabiegana i nie zawsze mam czas na zwykłe zakupy z pomocą w takich momentach przychodzi mi sklep spożywczy online, zawsze jestem mega zadowolona z obsługi i jakością dostarczanego towaru. Można  tu zamawiać od kosmetyków, po produkty spożywcze, chemię i zdrową żywność. Paczka zapakowana solidnie, każdy produkt osobno  owinięty w gruby papier, nie ma mowy o żadnym stłuczeniu np szklanych produktów.  Tym razem w moim zamówieniu znalazły się między innymi pyszne naturalne miody i jeden z nich użyłam do tych ciasteczek.

Oferta sklepu jest mega ciekawa, ceny przystępne, więc koniecznie musicie zajrzeć. Dzięki zakładkom tematycznym można szybko odszukać interesujące nas produkty, szata graficzna sklepu jest przejrzysta, jeśli więc nie lubicie lub nie macie czasu na stacjonarne zakupy i chcecie zaoszczędzić swój czas to polecam zakupy z pozycji wygodnej kanapy z dostawą pod same drzwi w tym sklepie  Mega komfort.







 

Składniki na około 25 sztuk ciasteczek:

25 dag mąki pszennej

1 duże jajko

1  duża pełna łyżka miodu z pomarańczą i goździkami

5 dag miękkiego masła

5 dag cukru

2 łyżki drobnych płatków błyskawicznych jęczmiennych lub owsianych

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Cukier puder do oprószenia-niekoniecznie

Sposób przygotowania:

Mąkę pszenną przesiać na stolnicę lub matę silikonową, wymieszać z płatkami jęczmiennymi, cukrem oraz proszkiem do pieczenia, dodać miód i miękkie masło, wbić jajko i całość zagnieść  aż ciasto będzie wyrobione i miękkie.

Z gotowego ciasta urywać kawałki i zrobić kuleczki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć  na blasze wyłożonej pergaminem zachowując kilkucentymetrowy odstęp.  Widelcem lekko rozpłaszczyć .

Piec w nagrzanym do 180*c piekarniku na grzaniu góra dół około 12-15 minut. Upieczone wystudzić na blacie, można oprószyć  pudrem.



Słodkich wypieków! 






 

 

 

 

3 komentarze:

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !