STRONY

sobota, 22 listopada 2014

Roladki schabowe duszone w sosie cebulowym z kaszą jęczmienną

  • Roladki schabowe nadziane serkiem i ogórkiem konserwowym duszone w sosie cebulowym podane z kaszą jęczmienną z dodatkami firmy SYS  to wspaniała propozycja na zdrowy i syty obiad jesienno-zimowy, nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam takie danie teraz gdy organizm potrzebuje rozgrzewających dań.



                       
               

Składniki

1/2 kg schabu bez kości
1/2 litra bulionu drobiowego
4 plastry szynki gotowanej
3 średnie cebulki
2 ząbki czosnku
2-3 ogórki konserwowe
100 g serka topionego śmietankowego
4 łyżeczki musztardy francuskiej
jarzynka do smaku
sól pieprz do smaku
olej do obsmażenia
mąka do obtoczenia i zagęszczenia sosu
Dodatek:
kasza jęczmienna z suszonymi pomidorami marchewką i soczewicą gotowana na sypko SYS 

Sposób przygotowania



Schab płuczemy pod bieżąca wodą osuszamy ręcznikiem papierowym,kroimy na 4 równe plastry, rozbijamy przez woreczek foliowy tłuczkiem do mięsa,oprószamy jarzynka do smaku i smarujemy każdy kotlet łyżeczką musztardy. Odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce.


Po tym czasie układamy po plasterku szynki,i kawałku pokrojonego na równe plastry serka topionego oraz ogórka zawijamy w rulony .Możemy spiąć wykałaczkami aby mięso nie rozpadło się w trakcie duszenia.

Obtaczamy w mące pszennej,obsmażamy na rozgrzanym oleju na patelni z każdej strony,przekładamy do garnka zalewamy gorącym bulionem i dusimy.

W Trakcie obieramy cebulę i czosnek,kroimy na wiórka obsmażamy na tłuszczu pozostałym z duszenia mięsa,dodajemy do garnka i dusimy całość do momentu aż mięso będzie miękkie.

Sos zagęszczamy zawiesiną z mąki.Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem wg uznania. Podajemy gotowaną kaszą z warzywami wg przepisu na opakowaniu.  




                                                     Zapraszam do zapoznania się z ofertą sklepu internetowego,wspaniałe                                                                    produkty, niska cena, duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie....:)

                                            


                                                                                                    
                                                                                                          KLIK

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !