STRONY

niedziela, 22 marca 2015

Jajeczka w rzodkiewkowym sosie

  • Jajeczka idealne na Wielkanocne śniadanie, sos jest delikatny a zarazem aromatyczny, polecam spróbować!



  • Składniki:

    Dla dwóch osób:

    4 jajka
    1 pęczek rzodkiewek+kilka do dekoracji
    150 ml śmietany 18%
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka chrzanu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól morska do smaku
    pieprz czarny grubo mielony do smaku
    rzeżucha do posypania

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek, kroimy na połówki. 

Rzodkiewkę myjemy osuszamy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, mieszamy ze śmietaną majonezem i chrzanem, gotowy sos wykładamy na talerz układamy w sosie jajka i posypujemy świeżą rzeżuchą. 

Schładzamy przez godzinę w lodówce.Podajemy na stół.


                                                     Życzę smacznego :-)

ALE JAJA!  Wielkanocne Smaki - edycja V

5 komentarzy:

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !