Sposób przygotowania:
Z kapusty usunąć wierzchnie liście, umyć grubo poszatkować nożem.Koperek drobno posiekać.
W garnku rozgrzać olej dodać pokrojone na kawałki mięso, oprószyć przyprawą do gołąbków dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz boczek, doprawić jarzynką i dusić do miękkości mięsa pod przykryciem, gdy mięso już zmięknie dodać pokrojoną kapustę wlać rosół, dodać posiekany koperek i gotować jeszcze około 10-15 minut, po czym zrobić zawiesinę z mąki i zagęścić bigos.
Doprawić pieprzem i ewentualnie solą do smaku.
Podawać gorące danie.
Smacznego Wam życzę ;-)
Bardzo fajny przepis, faktycznie przy takich upałach długie przebywanie w kuchni nie służy :)
OdpowiedzUsuńPyszne danie w kilka chwil :)
OdpowiedzUsuńNajlepszy :-)
OdpowiedzUsuńFajny bigosik, taki w sam raz na lato. Wersja lekka i dla mnie bardzo dobra.
OdpowiedzUsuń