STRONY

środa, 3 czerwca 2015

Młoda kapustka z białą kiełbasą

  • Kiedy na straganach pojawia się młoda kapustka aż żal jej nie kupić i wyczarować z niej pyszne danie, doskonale łączy się z mięsem, bez trudu wyczarujemy z niej aromatyczne danie jednogarnkowe które zniknie w mig. Czy jest ktoś kto jej nie lubi?
  • Deseczkę którą widać na zdjęciach z wygrawerowanym logo bloga zrobiła firma Grawerujemy jeśli chcecie nabyć takie cuda, deski, wałki, stemple do ciasteczek a nawet obrazy zajrzyjcie tam koniecznie, gorąco polecam!





Składniki:Składniki

1 mała główka młodej kapusty
1/2 kg schabu
4 białe kiełbaski
2 cebule
1 duży pęczek świeżego koperku
4 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
2,5 szklanki rosołu lub bulionu
1 łyżka przyprawy do gołąbków Rafex
1 łyżeczka jarzynki Rafex
pieprz świeżo mielony do smaku
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
2 łyżki mąki do zawiesiny

  • Sposób przygotowania:

  • Schab umyć, pokroić w kostkę razem z obraną cebulą.Przełożyć do rondla.Oprószyć przyprawą do gołąbków  wlać olej dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, i dusić do miękkości schabu pod przykryciem.



  • Kapustę oczyścić wyciąć głąbia, grubo poszatkować nożem.


  • Gdy mięso będzie już miękkie wrzucamy kapustę oraz pokrojoną w plastry białą kiełbasę dodajemy koncentrat pomidorowy, zalewamy rosołem, dodajemy koperek, doprawiamy jarzynką lub solą do smaku, dusimy całość jeszcze około 10 minut, po czym danie zagęszczamy zawiesiną z mąki, zagotowujemy, podajemy gorące.




  •  
  • Przyprawy o bogatym aromacie i smaku do swoich dań kupicie w sklepie internetowym RAFEX , ja używam i jestem zadowolona.


                                                     Smacznego!

4 komentarze:

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !