Składniki:
100 g ryżu
5 jaj
3-4 ogórki konserwowe
1/2 cebuli
1/2 pęczka szczypioru
1/2 jabłka
3 ząbki czosnku
1 płaska łyżka musztardy Dijon
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
5 jaj
3-4 ogórki konserwowe
1/2 cebuli
1/2 pęczka szczypioru
1/2 jabłka
3 ząbki czosnku
1 płaska łyżka musztardy Dijon
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku na sypko, zostawiamy do wystudzenia.
Przesypujemy do miski. Jajka gotujemy na twardo, obieramy zimne kroimy w kostkę , tak samo ogórka konserwowego, cebulę i szczypiorek, oraz jabłko, mieszamy wszystkie składniki, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majonez i musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, całość mieszamy.
Schładzamy przed podaniem w lodówce.
Życzę smacznego!
Wiosennie i jak pysznie u Ciebie :)
OdpowiedzUsuńJak pięknie podana!
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na sałatkę z ryżem. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń