STRONY

piątek, 10 lipca 2015

Brzoskwiniowy ślimaczek i współpraca z Rossi.pl

  • Ciasto które kusi swym słonecznym wyglądem a wszystko to za sprawą brzoskwiniowych ślimaczków , delikatna masa śmietanowo-serowa i warstwa soczystych brzoskwiń pod galaretką tworzy niebiańską całość, rozpływa się w ustach, a po każdym kęsie ma się ochotę na więcej!
  • Chciałabym Wam pokazać również  piękną paterę,  na tort czy ciasto którą dostałam dzięki uprzejmości firmy ROSSI.PL wykonana z wysokiej jakości ceramiki będzie pasowała zarówno do klasycznego jak i nowoczesnego wystroju jadalni, jej 23 cm średnica idealnie pasuje do średniej wielkości tortu ale muffinki na niej też ślicznie wyglądają.
  • Do patery można również dokupić szklany klosz, idealna na prezent.

  • Akcesoria rossi:http://www.rossi.pl/akcesoria_kuchenne.rossi







Składniki:

Ciasto:
4 jajka
15 dag cukru
16 g cukru waniliowego
½ łyżeczki proszku do pieczenia
15 dag mąki pszennej
2 łyżki soku z cytryny

Nadzienie:
Dżem brzoskwiniowy

Masa:
400 ml śmietanki kremowej 30%
300 g serka homogenizowanego naturalnego
3 -4 łyżki cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
4 czubate łyżeczki żelatyny

Wierzch:
2 świeże brzoskwinie
1 galaretka brzoskwiniowa


Wykonanie ciasta:

Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy mikserem, wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem i mieszamy szpatułką aż do połączenia, wylewamy ciasto na dwie blaszki o wym 25/34 cm wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika pieczemy 8-10 minut, ciepłe ciasto zawijamy w roladki, zostawiamy do wystygnięcia. Zimne rozwijamy smarujemy dżemem brzoskwiniowym , ponownie rolujemy, odstawiamy na 2-3 godziny, po czym kroimy w centymetrowe plastry. Boki i spód tortownicy o wym 22 cm wykładamy brzoskwiniowymi ślimaczkami.

Masa: Śmietanka i serek powinny być dobrze schłodzone-prosto z lodówki, Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody, do uzyskania płynnej masy. Śmietanę kremówkę ubijemy na sztywno z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, dodajemy serek miksujemy wlewając powoli ostudzoną ale płynną żelatynę, Masę wylewamy na ślimaczki w tortownicy, wierzch wygładzamy.

Brzoskwinie obieramy ze skórki kroimy w grubą kostkę, układamy na masie śmietanowej, zalewamy tężejąca galaretką brzoskwiniową przygotowaną wcześniej wg wskazówki na opakowaniu. Wstawiamy ciasto na całą noc do lodówki. 



Uwaga:Akcja promocyjna w sklepie http://www.rossi.pl/

Dla wszystkich klientów sklepu Rossi.pl którzy dokonają zakupów za kwotę min.600 zł-sklep przygotował
prezent w postaci kubka marki Villeroy&Bosch wartego 110 złotych.




Link do mojej patery znajdziecie Tutaj


Rossi.pl Magia Wnętrza to miejsce dla wszystkich, którzy szukają ekskluzywnych i niepowtarzalnych dodatków wyposażenia wnętrz. Oferujemy swoim Klientom akcesoria kuchenne, zastawę stołową, akcesoria łazienkowe, stylowe dodatki, a także produkty do wyposażenia salonu jak meble, donice czy lampy. Bogatą ofertę produktów stanowią projekty znanych i światowych marek jak Villeroy&Boch, Alessi, Fissler, Silit, Eva Solo, JOOP! czy Foscarini. Rossi.pl to Twój Design – z Nami udekorujesz swoje wnętrze.
Zapraszam serdecznie!


8 komentarzy:

  1. wow- jak pieknie i efektownie wyglada!!
    napewno jest pyszny ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Patera - owszem, jest piękna.. Ale ciasto.. Ciasto jest niesamowite :) Aż uśmiech pojawia się na buzi ! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniałe ciasto a patera nie odbiega urodzie i tez jest cudna

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciasto pycha! A patera piękna :) Podoba mi się u niech jedna, ale żeby tak chcieli się do mnie odezwać...

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo efektownie to wygląda, bardzo fajne ciacho na lato :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pycha i jak ładnie się prezentuje na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !