Składniki:
Tortownica 22 cm
Masa serowa:
80 dag twarogu mielonego
5 jaj
3/4 szklanki cukru
16 g cukru waniliowego
1 budyń śmietankowy
2 czubate łyżki śmietany 18%
1 łyżka miękkiego masła
2 łyżki soku z cytryny
Mus brzoskwiniowy:
5 dojrzałych brzoskwiń
1 szklanka wody
2 galaretki brzoskwiniowe
1 łyżka cukru
brzoskwinie do dekoracji
mięta do dekoracji
Masa serowa:
80 dag twarogu mielonego
5 jaj
3/4 szklanki cukru
16 g cukru waniliowego
1 budyń śmietankowy
2 czubate łyżki śmietany 18%
1 łyżka miękkiego masła
2 łyżki soku z cytryny
Mus brzoskwiniowy:
5 dojrzałych brzoskwiń
1 szklanka wody
2 galaretki brzoskwiniowe
1 łyżka cukru
brzoskwinie do dekoracji
mięta do dekoracji
Sposób wykonania:
MUS BRZOSKWINIOWY: Brzoskwinie obieramy ze skórki, kroimy w kostkę zalewamy wodą wsypujemy cukier i gotujemy chwilę , miksujemy blenderem na gładki mus do gorącej masy wsypujemy galaretki mieszamy aż się rozpuszczą. Tężejącą masą zalewamy całkowicie zimny sernik, wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Dekorujemy cząstkami brzoskwiń i świeżą miętą.
Smacznego ;-)
Wspaniały! Najbardziej właśnie lubię serniki bez spodu :)
OdpowiedzUsuńSernik? Mus Brzoskwiniowy? Chyba mam przepis który łączy 2 rzeczy które wprost uwielbiam :D Pozdrawiam :)!
OdpowiedzUsuńSay Yes to the Kitchen
Wspaniały serniczek :-)
OdpowiedzUsuńWspaniałe serniczek :) Musi być pyszny
OdpowiedzUsuńSłonecznie u Ciebie:)
OdpowiedzUsuńSernik i mus brzoskwiniowy to idealne połączenie, chyba będę musiała pożyczyć przepis ;-)) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJestem po wrażeniem wyglądu tego sernika, pięknie jest podany :)
OdpowiedzUsuńwyglada mega smakowicie!
OdpowiedzUsuńJak pięknie podany serniczek i ten kolorek cudny. Smak to musi być pyszny
OdpowiedzUsuńPrzepiękny torcik Agatko :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam sernik, a taki z brzoskwiniami to już mmm...
OdpowiedzUsuń