STRONY

poniedziałek, 18 kwietnia 2016

Roladki z szynką i masą jajeczno-brokułową

Za oknami wiosennie i radośnie tak samo powinno być teraz na naszych talerzach. Feria barw sprawi, że poczujecie prawdziwy przypływ energii zwłaszcza po takim śniadaniu jakie przygotowałam , oto przepis na wiosenne roladki z szynką i  masą jajeczno- brokułową.
Ta propozycja jest dla amatorów delikatnych smaków. Polecam jest pycha!







Składniki:

Kilkanaście plastrów szynki użyłam Spod Powału Hańderek

Masa jajeczno brokułowa:
4 jajka
½ świeżego brokuła
50 g sera żółtego
½ papryki czerwonej
½ cebuli
Pęczek świeżego szczypioru
2 łyżki majonezu
Sól i pieprz do smaku
Sałata do podania
Szczypiorek do zawiązania

Sposób wykonania:

Jajka gotuję na twardo obieram ścieram na tarce. Różyczki brokuła dzielę na mniejsze kawałki gotuję we wrzątku ze szczyptą soli i cukru do miękkości, odcedzam i studzę. Dodaję do jajek, paprykę cebulę i szczypiorek siekam w drobną kostkę, ser ścieram na tarce, wszystko łączę razem, doprawiam do smaku solą i pieprzem dodaję majonez mieszam, nakładam pastę na pokrojoną cienko szynkę zawijam w roladki całość obwiązuję szczypiorkiem. Podaję schłodzone na sałacie.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. wyglądają bardzo, bardzo apetycznie; chętnie bym jedną wzięła ;-)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !