STRONY

czwartek, 2 czerwca 2016

Mielone z młodą kapustą i koperkiem

Zwykłe mięso mielone, a tyle daje nam kulinarnych możliwości, wcale nie musi wiać nudą .
Urozmaiciłam je poszatkowaną młodą kapustką i pęczkiem świeżego koperku, by nie zagłuszyć delikatnego smaku do doprawienia nie używamy żadnych ziół, a tylko sól i pieprz. 
Podaj je z czym tylko masz ochotę, najlepiej smakują z młodymi ziemniakami .







Składniki:

½ kg mielonego mięsa z łopatki lub szynki
2 duże jajka
¼  sztuki młodej kapusty
pęczek świeżego koperku
1 mała cebula
3 łyżki bułki tartej
sól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
bułka tarta do obtoczenia
olej kokosowy do smażenia

Sposób wykonania:

Kapustę i koperek, myjemy, osuszamy, drobniutko siekamy na desce nożem, łączymy w misce z mielonym mięsem, oraz drobno posiekaną cebulą, wbijamy jajka, wsypujemy sól i pieprz, dodajemy bułkę tartą, masę dokładnie wyrabiamy.

Formujemy w dłoniach niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na czubatej łyżce oleju kokosowego.
Podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!

6 komentarzy:

  1. I już mamy pomysł na jutro :)))))))

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie pomyślany obiad :) Ja też lubię eksperymentować z mięsem mielonym.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha zrobilam i poprostu boskie sa naprawde przepis pomysl na dobry obiadek warty uwagi godny polecenia pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha zrobilam i poprostu boskie sa naprawde przepis pomysl na dobry obiadek warty uwagi godny polecenia pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !