Lekka, zdrowa i aromatyczna
sałatka ze ślimaczkami z fileta z indyka i ziołowego serka kanapkowego w
połączeniu z malinami to hit lata, prosta i szybka w przygotowaniu, zachwyci
amatorów niebanalnych smaków. Tak niewiele składników potrzeba do stworzenia
pysznego dania.
Składniki:
6 plastrów piersi pieczonej z indyka
6 łyżek ziołowego serka
kanapkowego
1 główka kruchej lodowej sałaty
20 dag świeżych malin
natka pietruszki do posypania
Sos:
4 łyżki oliwy z oliwek
½ łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
½ łyżeczki ziół do sałatek
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Pokrojoną na cienkie plasterki
pierś z indyka, smaruję po łyżce serkiem kanapkowym zawijam ciasno w roladki,
wkładam na godzinę do lodówki, aby masa stężała. Kroję na plastry.
Sałatę myję, rwę na małe
kawałki układam na półmisku, układam ślimaczki z wędliny, posypuję malinami
oraz posiekaną natką pietruszki.
Robię sos:
Oliwę ucieram z ziołami, miodem
oraz sokiem z cytryny, doprawiam do smaku solą i pieprzem, przed podaniem
polewam sałatkę.
Smacznego!
U Agaty jak zwykle pyszności! I jakie pomysłowe :)
OdpowiedzUsuńcudo, szkoda ze przez neta jesc nie mozna
OdpowiedzUsuń