STRONY

poniedziałek, 24 lipca 2017

Muffinki z białą czekoladą i porzeczkami


Prawdziwie letnie muf finki, można je zrobić z dowolnymi owocami lata i od razu z podwójnej porcji, tak szybko znikają, są wprost idealne, wilgotne, mięciutkie i tak łatwe do przygotowania. Nie zamieniajcie tylko w przepisie masła na margarynę, bo masło daje im fajny naturalny smak.
 99% moich wypieków jest na maśle a kremów nie wyobrażam sobie robić na margarynie.

Babeczki posmakują i dzieciom i dorosłym, doskonale nadają się na wszelkie imprezy czy na piknik, polecam bo zawsze sie udają !




Składniki na 10 sztuk:

2 duże jajka
25 dag mąki tortowej
15 dag cukru
125 ml mleka
100 g masła
15 dag czerwonej porzeczki
50 g białej czekolady

Sposób przygotowania:


 Jajka wbić do miski, wsypać cukier oraz cukier cytrynowy, ubijać aż masa będzie puszysta i jasna, masło rozpuścić do płynnej konsystencji, wystudzić, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Do ubitej masy jajecznej wlać mleko oraz masło, delikatnie miksując wsypywać mąkę przesianą przez sito, wymieszać tylko do połączenia.
Ciasto wlewać do papierowych papilotek, posypać osuszoną czerwoną porzeczką. Piec około 30 minut w temp 180*c –do suchego patyczka.
Po upieczeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą.


Słodkich wypieków!




7 komentarzy:

  1. Smacznie muszą komponować się te czerwone porzeczki z białą czekoladą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne zdjęcia. Bardzo lubię babeczki, pycha 😊

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowne, babeczkowe zestawienie. Muffinki prezentują się bajecznie <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale babeczki 😊! Mniam 😊

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudne jak zwykle! Uwielbiam zaglądać do Ciebie Kochana!

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyszly pyszne!!! dzieki porzeczkom nie byly ani za slodkie ani za mdle, tylko takie jak trzeba. Super przepis. Pozdrawiam! Anka

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !