STRONY

środa, 28 listopada 2018

Pudding chia na mleczku kokosowym z mango


Nasiona chia zna już chyba cały świat, nic dziwnego te małe nasionka zamieszkuje ogromna ilość składników odżywczych : białka, błonnika czy kwasów tłuszczowych omega. Zalane wodą czy mlekiem powiększają swoją objętość kilkukrotnie. Pożywny pudding na mleczku kokosowym z egzotycznym musem z mango to propozycja na zdrowy deser  lub pożywne i wartościowe drugie śniadanie.

Wykonanie tego deseru jest banalnie proste a efekt bardzo smaczny!








Składniki na 4 porcje:

3 płaskie łyżki cukru brązowego nierafinowanego Deremara
2 dojrzałe mango

Sposób przygotowania:

Do dużego kubka lub miseczki wsypać nasiona chia wymieszać z cukrem deremara, wlać mleko kokosowe z puszki i dokładnie wymieszać. 

Gdy nasionka zaczną przybierać galaretowatą konsystencję przelać po równo do 4 szklanych pucharków. Odstawić do lodówki.


Mango obrać , pokroić na kawałki, przełożyć do miski i zmiksować blenderem na mus, wylać na wierzch puddingu, schładzać kilka godzin w lodówce lub zostawić na całą noc.


Najlepiej robić go wieczorem wtedy na śniadanie jest idealny J




Wpis powstał przy współpracy z marką 

1 komentarz:

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !