Bardzo prosty, pyszny i niezastąpiony sos tatarski do jajek czy pieczonych mięs, z
dodatkiem kaparów smakuje wyśmienicie.
Idealny dodatek na Wielkanocny stół. Polecam jest smaczny J
Składniki:
1 szklanka marynowanych grzybów
¼ szklanki kaparów z zalewy
4 ogórki konserwowe
1 cebula
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18%
Szczypta pieprzu do smaku
Szczypta soli do smaku
Szczypta cukru
½ pęczka natki pietruszki lub koperku
Obraną cebulę i ogórki konserwowe posiekać w drobną kostkę, przełożyć do miski.
Kapary osączyć z zalewy, drobno pokroić dodać do cebuli, dorzucić posiekaną natkę pietruszki lub koperek , dodać majonez oraz śmietanę lub jogurt, doprawić do smaku szczyptą soli, cukru i pieprzu , wymieszać, odstawić do lodówki aby sos się przegryzł.
Smacznego J
U mnie niestety kapary się nie sprawdzą, bo nikt ich nie lubi. Można je czymś zastąpić? :)
OdpowiedzUsuńnowy wpis <3
Ominąć 😊
Usuń