STRONY

piątek, 27 lutego 2015

Sałatka wiosenna z granatem

  • Pyszna lekka sałatka z szynką prosciutto i granatem doprawiona zdrowym olejem z pestek moreli, zawiera dobre jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które obniżają poziom cholesterolu.
  • Pyszna zdrowa przekąska w ciągu dnia, w sam raz na nadchodzącą wiosnę.




  • Składniki: 

    1 główka sałaty lodowej
    1 granat
    1 kulka mozzarelli
    2 pomidory
    1 ogórek świeży
    80 g szynki prosciutto

    Sos:
    1 łyżka oleju z pestek moreli Ol'Vita
    1 sos grecki lub francuski
    2 łyżki zimnej wody
    sól do smaku

Sposób przygotowania:


Sałatę i pozostałe warzywa myjemy, sałatę rwiemy na drobne kawałki, przekładamy do salaterki, pomidora i ogórka kroimy w kostkę, osączoną z zalewamy mozzarellę również, dodajemy do sałaty.

Mieszamy, na wierzchu układamy szynkę prosciutto zwiniętą w ruloniki, posypujemy obranymi ziarenkami granatu. 




Składniki sosu mieszamy ze sobą polewamy sałatkę przed podaniem, ewentualnie doprawiamy odrobiną soli do smaku.













Ps.Zachęcam do zapoznania się z szerokim asortymentem tego sklepu wystarczy kliknąć w Linka

                                                                                       Życzę smacznego ;-)

3 komentarze:

  1. Zapowiada się bardzo smacznie. Wygląda super. Szkoda, że wiosna tylko na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam sałatka musi być pyszna. Dodatek granatu to świetny pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha!!! jak slicznie i kolorowo, tak lubię

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !