Sposób przygotowania:
Tortownicę wykładamy biszkopcikami.Można je lekko nasączyć ponczem -ale niekoniecznie. Między biszkopty kładziemy połówki winogrona.
Galaretkę agrestową rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody, truskawkową tak jak w przepisie na opakowaniu.Zostawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy na puszysto z sokiem cytrynowym oraz cukrem pudrem, do masy wlewamy tężejącą galaretkę agrestową.
Gotową masę wylewamy na biszkopty, wyrównujemy łyżką .Następnie posypujemy suchymi owocami, zalewamy całość tężejącą truskawkową galaretką. Wstawiamy na 4 godziny do lodówki.
Podajemy.
Smacznego!
Pyszne sernik na pewno :) Porcelana jest piękna.
OdpowiedzUsuńlekkie słodkości na niedzielę :)
OdpowiedzUsuńzachęcam do wzięcia udziału w konkursie :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/08/konkurs-pozegnanie-wakacji-z-owocowym.html
Idealny deser na taki ciepły dzień jak dziś :) Tort prezentuje się apetycznie! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPyszny letni torcik
OdpowiedzUsuńWspaniały :-) uwielbiam takie ciasta :-)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda torcik, a galaretka z owocami również jest świetna ;)
OdpowiedzUsuńSuper się prezentuje!
OdpowiedzUsuń