Sałatka wyszła niebanalna i bardzo smaczna, podbije serca wielu osób.
Podana w salaterce BOGUCICE-AGAWA PLATIN
Składniki:
100 g ryżu długoziarnistego
100 g sera żółtego np goudy
40 dag fileta z kurczaka
1 puszka brzoskwiń
1 mała puszka pędów bambusa
1 puszka kukurydzy
1/2 cebuli
2-3 łyżki oleju
1 łyżka majonezu
przyprawa hiszpańska do smaku
sól do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
100 g sera żółtego np goudy
40 dag fileta z kurczaka
1 puszka brzoskwiń
1 mała puszka pędów bambusa
1 puszka kukurydzy
1/2 cebuli
2-3 łyżki oleju
1 łyżka majonezu
przyprawa hiszpańska do smaku
sól do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
Sposób wykonania:
Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy kroimy w drobną kostkę oprószamy przyprawą hiszpańską z dodatkiem kurkumy, obsmażamy na patelni aż mięso będzie miękkie, odstawiamy do wystudzenia.
Ryż gotujemy na sypko w osolonym wrzątku, odcedzamy, przekładamy do miski, studzimy. Brzoskwinie, osączamy kroimy w kostkę, cebulę siekamy, ser ścieramy na tarce jarzynowej, kukurydzę i pędy bambusa osączamy z zalewy,wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku, solą i pieprzem dodajemy majonez, mieszamy, odkładamy do lodówki do schłodzenia.
Smacznego ;-)