Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
kilka różyczek kalafiora
4 duże liście sałaty
1 kulka sera mozzarella
1/2 pęczka szczypioru z dymki
sól do smaku
1 płaska łyżka ziołowej przyprawy do drobiu Rafex w swoim składzie zawiera: (szałwia, tymianek, majeranek, gałka muszkatołowa, pieprz biały, mięta pieprzowa, melisa)
Panierka
2 jaja
mąka kukurydziana
płatki kukurydziane
olej do smażenia
kilka różyczek kalafiora
4 duże liście sałaty
1 kulka sera mozzarella
1/2 pęczka szczypioru z dymki
sól do smaku
1 płaska łyżka ziołowej przyprawy do drobiu Rafex w swoim składzie zawiera: (szałwia, tymianek, majeranek, gałka muszkatołowa, pieprz biały, mięta pieprzowa, melisa)
Panierka
2 jaja
mąka kukurydziana
płatki kukurydziane
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Filet myjemy, dzielimy na cztery kotlety, delikatnie tłuczkiem rozbijamy przez woreczek foliowy, oprószamy solą i ziołową przyprawą.Odstawiamy do lodówki na 15 minut.
Kalafiora blanszujemy 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzamy, zostawiamy do wystygnięcia.
Na mięsie układamy po liściu sałaty, pokrojonego kalafiora i ser mozzarella, posypujemy szczypiorem zawijamy ciasno w roladki.
Obtaczamy mięso w mące kukurydzianej rozkłóconym jajku z solą oraz w pokruszonych drobno płatkach kukurydzianych. Tak przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto. Podajemy gorące.
Taką bogatą mieszankę otrzymałam od firmy :-)
zapas starczy na długo!
Jeśli jesteście zainteresowani takimi przyprawami polecam sklep internetowy, Rafex
Przyprawy są tanie a opakowania duże, przezroczyste dzięki temu doskonale widać co jest w środku, nie płacimy więc za kolorowe opakowanie tylko za towar, gorąco polecam!