Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

czwartek, 2 czerwca 2016

Mielone z młodą kapustą i koperkiem

Zwykłe mięso mielone, a tyle daje nam kulinarnych możliwości, wcale nie musi wiać nudą .
Urozmaiciłam je poszatkowaną młodą kapustką i pęczkiem świeżego koperku, by nie zagłuszyć delikatnego smaku do doprawienia nie używamy żadnych ziół, a tylko sól i pieprz. 
Podaj je z czym tylko masz ochotę, najlepiej smakują z młodymi ziemniakami .







Składniki:

½ kg mielonego mięsa z łopatki lub szynki
2 duże jajka
¼  sztuki młodej kapusty
pęczek świeżego koperku
1 mała cebula
3 łyżki bułki tartej
sól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
bułka tarta do obtoczenia
olej kokosowy do smażenia

Sposób wykonania:

Kapustę i koperek, myjemy, osuszamy, drobniutko siekamy na desce nożem, łączymy w misce z mielonym mięsem, oraz drobno posiekaną cebulą, wbijamy jajka, wsypujemy sól i pieprz, dodajemy bułkę tartą, masę dokładnie wyrabiamy.

Formujemy w dłoniach niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na czubatej łyżce oleju kokosowego.
Podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!

6 komentarzy:

  1. I już mamy pomysł na jutro :)))))))

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie pomyślany obiad :) Ja też lubię eksperymentować z mięsem mielonym.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha zrobilam i poprostu boskie sa naprawde przepis pomysl na dobry obiadek warty uwagi godny polecenia pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha zrobilam i poprostu boskie sa naprawde przepis pomysl na dobry obiadek warty uwagi godny polecenia pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś! będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj