Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

środa, 10 września 2014

Jabłka pieczone pod cytrynową bezą


  • Słodki i aromatyczny deser z jabłek pod cytrynową bezą na biszkopcikach -oto ulubione łakocie dla małych i dużych łasuchów,idealne na domowy podwieczorek,najlepiej smakuje na ciepło.
  • Składniki

    70 dag winnych jabłek
    100 g podłużnych biszkoptów
    1 łyżka masła
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    szczypta cynamonu
    3 białka jaj
    3 łyżki cukru pudru
    2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania

Biszkopciki pokruszyć,wsypać do ceramicznych małych kokilek do pieczenia.
Jabłka oskrobać pokroić na kawałki lub grubsze plasterki.W rondelku rozpuścić masło z cukrem,dodać jabłka i chwilę poddusić wszytko razem dodać szczyptę cynamonu do smaku.
Białka ubić na sztywną pianę,wsypać pod koniec cukier puder i wlać sok z cytryny,zmiksować.
Na pokruszone biszkopciki w foremkach wyłożyć jabłka a na wierzch posmarować cytrynową bezą. Włożyć do nagrzanego do 180*c piekarnika i zapiec około 20-25 minut aż beza się zrumieni.

2 komentarze:

  1. Super, że zaczęłaś prowadzić bloga, bo na PP masz super przepisy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję, dopiero zaczynam, mam nadzieję że się nie zniechęcę....:)
    Pozdrawiam;)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu.
Jednak, wiele firm chce się reklamować na moim blogu, dlatego musiałam włączyć moderowanie komentarzy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj