Składniki
250 g makaronu falbanki
Sos:
1 młoda cukinia
100 g wędzonego łososia w plastrach
125 g serka kremowego TAPAS Apetina
1/2 cebuli
4 ząbki czosnku
pęczek świeżego koperku
4 łyżki mleka 3,2%
2 łyżki soku z cytryny
świeżo mielony czarny pieprz
sól morska do smaku
5-6 łyżek oliwy
Sos:
1 młoda cukinia
100 g wędzonego łososia w plastrach
125 g serka kremowego TAPAS Apetina
1/2 cebuli
4 ząbki czosnku
pęczek świeżego koperku
4 łyżki mleka 3,2%
2 łyżki soku z cytryny
świeżo mielony czarny pieprz
sól morska do smaku
5-6 łyżek oliwy
Makaron gotujemy w odrobinie oliwy jak w przepisie na opakowaniu.
Odcedzamy trzymamy w cieple.
Sos:
Cukinię myjemy,czosnek i cebulę obieramy siekamy drobno szklimy na oliwie, po chwili dodajemy pokrojoną cukinię i dusimy około 6-7 minut,
dodajemy pokrojonego łososia oraz posiekany świeżo umyty koperek oraz serek, wlewamy mleko mieszamy,doprawiamy do smaku przyprawami zagotowujemy odstawiamy.
Ciepły makaron rozkładamy na talerze polewamy sosem i podajemy od razu.
Proste a jakże smaczne...;-)
Przepyszne danie! Życzę wygranej!
OdpowiedzUsuńPrzepyszne to fakt..;) Dziękuję...:)
OdpowiedzUsuń