Sposób przygotowania
Makaron lasagne gotować około 6 minut w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki oliwy,odcedzić przelać zimną wodą ułożyć każdy płat osobno. Przeciąć wzdłuż na połowę.
Cukinię umyć pokroić wzdłuż na cieniutkie plastry ułożyć na na płatach lasagne.Serek z rukolą wymieszać z pokrojoną w kosteczkę papryką zieloną doprawić szczyptą czubricy do smaku, wymieszać. Serek z pomidorami wymieszać z pokrojoną czerwoną papryką doprawić do smaku ziołami włoskimi.
Cukinię umyć pokroić wzdłuż na cieniutkie plastry ułożyć na na płatach lasagne.Serek z rukolą wymieszać z pokrojoną w kosteczkę papryką zieloną doprawić szczyptą czubricy do smaku, wymieszać. Serek z pomidorami wymieszać z pokrojoną czerwoną papryką doprawić do smaku ziołami włoskimi.
Sos pomidorowy:
Czosnek i cebulę obrać posiekać drobno zeszklić w rondelku na oliwie po chwili dodać pomidory w puszce i całość dusić około 10 minut po czym wylać na ułożone roladki,posypać płatkami sera cheddar oraz świeżym oregano, wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c całość zapiekać 20 minut.
Podawać od razu po przyrządzeniu, gorące.
Życzę smacznego:-)
Przepis bierze udział w konkursie na Durszlak.pl
Trzymajcie kciuki mooocno!
Cudne te roladki ,pięknie wyglądają ,bardzo apetycznie ,bardzo efektowne
OdpowiedzUsuńSą bez wątpienia przepyszne ...
Miło mi że się podobają..;)
OdpowiedzUsuń