Składniki
2 szklanki mąki pszennej typ 650
2 szklanki mąki żytniej razowej
2 łyżki mąki kukurydzianej
1/2 szklanki płatków jaglanych
1/2 szklanki płatków owsianych
3 łyżki ziaren słonecznika
1/2 szklanki czynnego zakwasu chlebowego
5 g świeżych drożdży
2,5 szklanki ciepłej wody
1 łyżeczka soli
1 łyżka miodu gryczanego
1 łyżka oleju ryżowego
2 szklanki mąki żytniej razowej
2 łyżki mąki kukurydzianej
1/2 szklanki płatków jaglanych
1/2 szklanki płatków owsianych
3 łyżki ziaren słonecznika
1/2 szklanki czynnego zakwasu chlebowego
5 g świeżych drożdży
2,5 szklanki ciepłej wody
1 łyżeczka soli
1 łyżka miodu gryczanego
1 łyżka oleju ryżowego
Cudowny, pięknie wyrośnięty!
OdpowiedzUsuńJak możesz to wstaw przepis na zakwas, mój ostatnio poległ :(
Dorotko będzie, jak będę Tworzyć nowy...:)
OdpowiedzUsuńAle apetycznie wygląda, mniam
OdpowiedzUsuń