- Lekki i zdrowy kalafior pod pierzynką z masełka czosnkowego i natki pietruszki to aromatyczny dodatek do młodych ziemniaczków. Oczywiście to tylko propozycja dla lubiących czosnkowe smaki :-) Polecam!
- 
 
 
- Składniki:1 duży kalafior
 1/2 kostki masła
 4 ząbki czosnku
 sól do smaku
 pęczek natki pietruszki
- Sposób przygotowania:
- Kalafior oczyszczamy z liści, myjemy pod bieżącą wodą dzielimy na mniejsze różyczki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, uważamy aby go nie rozgotować, odcedzamy z wody.
- Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz posiekaną natkę pietruszki, dusimy chwilę polewamy gorący kalafior, mieszamy i podajemy.
- Smacznego!
 



 
Takiego kalafiorka to ja jeszcze nie jadłam, z chęcią spróbuję :-)
OdpowiedzUsuń