Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

środa, 11 stycznia 2017

Krem adwokatowy w czekoladowych kieliszkach





Małe słodkie co nie co, delikatny w smaku krem adwokatowy w kieliszkach z białej czekolady to propozycja dla prawdziwych fanów słodkości, jeden taki kieliszek  z pewnością zaspokoi ochotę na coś słodkiego. Kremem możemy przekładać również torty czy ciasta lub nadziewać babeczki.

Na walentynki idealny.



Składniki:

Krem adwokatowy:
150 ml adwokatu
1 szklanka kremówki
150 g mascarpone
3 listki żelatyny
Cukrowe kwiatuszki do dekoracji

Sposób przygotowania:


Żelatynę rozpuszczamy jak w przepisie na opakowaniu do płynnej konsystencji.

Dobrze schłodzoną kremówkę, łączymy z zimnym serkiem mascarpone i miksujemy do uzyskania gęstego kremu, nie przerywając miksowania wlewamy cienkim strumieniem adwokat oraz płynną żelatynę. 



Krem przekładamy do szprycy cukierniczej i wyciskamy z kremu rozetki do czekoladowych kieliszków, dekorujemy kwiatuszkami, schładzamy minimum 2 godziny w lodówce. 


Podajemy.







6 komentarzy:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam białą czekoladę, musze wypróbować ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...