Powoli robimy przymiarkę do
Wielkanocy, w końcu został niecały miesiąc, od dziś będą pojawiać się właśnie takie przepisy.
Wiosenne jajka-kolorowe i
proste do przygotowania. Prawdziwie wiosenne, na śniadanie, z dodatkiem
rzodkiewki, z delikatną nutą chrzanu, kuszą smakiem i wyglądem podane na
szczypiorku będą prawdziwą ozdobą stołu.
Składniki:
5 jaj
4 rzodkiewki
10 dag gotowanej szynki
1 cebula szalotka
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka śmietany 18%
1 łyżeczka kremowego chrzanu
Szczypta kurkumy
Sól morska do smaku
Świeżo mielony pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, obrać
ze skorupek, wystudzić i przekroić na pół. Wyjąć żółtka do miseczki, rozdrobnić
je widelcem, dodać drobno pokrojoną w kostkę szalotkę, gotowaną szynkę oraz rzodkiewki, doprawić
solą pieprzem, dodać szczyptę kurkumy, połączyć z majonezem, śmietaną i
chrzanem, dokładnie wymieszać.
Masą napełnić białka, wierzch udekorować plasterkami rzodkiewki, ułożyć na szczypiorku, schłodzić i podawać.
Masą napełnić białka, wierzch udekorować plasterkami rzodkiewki, ułożyć na szczypiorku, schłodzić i podawać.
Smacznego!
Też już testuje przepisy Wielkanocne :) Twoje jajeczka mocno zachęcają do jedzenia!
OdpowiedzUsuńlubię faszerowane jajeczka
OdpowiedzUsuń