Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

piątek, 12 września 2014

Cevapcici z indyka

  • Cevapcici najczęściej robi się z wołowiny i jagnięciny, ja postanowiłam przygotować je z chudego mięsa z indyka w takiej formie bardzo lubią je dzieci, polecam z pikantnym sosem paprykowym.





Składniki

500 g mielonego mięsa z indyka
1 jajko
3 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
słodka papryka
ostra papryka
sól do smaku
pieprz biały do smaku
oliwa do smażenia


Sposób przygotowania


Cebulę i czosnek obrać ze skórki,drobniutko posiekać-czosnek można przecisnąć przez praskę,wymieszać z mielonym mięsem z indyka,wbić jajko,doprawić do smaku solą,pierzem, szczyptą papryki ostrej oraz ziołami dalmatyńskimi,wymieszać masę dokładnie.


Podzielić na około 8 części,w zwilżonych dłoniach formować wałeczki,obtoczyć lekko w słodkiej papryce,kłaść na rozgrzaną oliwę na patelni i smażyć na wolnym ogniu z każdej strony.Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.


1 komentarz:

  1. Przepysznie u Ciebie, zapowiada się codzienna wizyta :)

    Życzymy pysznego blogowania :))

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj