Składniki
250 g makaronu wstążki-użyłam Międzybrodzki
Sos:
100 g sera pleśniowego
200 g śmietany 18%
5 łyżek mleka 3,2%
90 g orzechów włoskich
1 mała cebulka
4 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
1/2 pęczka natki pietruszki
sól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Sos:
100 g sera pleśniowego
200 g śmietany 18%
5 łyżek mleka 3,2%
90 g orzechów włoskich
1 mała cebulka
4 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
1/2 pęczka natki pietruszki
sól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki oliwy tak jak w przepisie na opakowaniu.
Odcedzamy.
Odcedzamy.
Cebulę i czosnek obieramy siekamy drobniutko,szklimy w garnku z dodatkiem oleju,
wrzucamy orzechy, całość smażymy 2 minuty cały czas mieszając.
Dodajemy rozdrobniony ser wlewamy śmietanę i posiekaną natkę całość gotujemy do rozpuszczenia sera,wlewamy mleko,doprawiamy do smaku solą i pieprzem,zagotowujemy odstawiamy.
Makaron rozkładamy na talerze polewamy przygotowanym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !