Składniki
Ciasto serowe:
200 g twarożku mielonego
300 g mąki tortowej
16 g cukru waniliowego
8 łyżek mleka
5 łyżek oleju roślinnego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Nadzienie:
300 g twarożku mielonego
100 g kandyzowanej kantalupy SKWORCU
200 g twarożku mielonego
300 g mąki tortowej
16 g cukru waniliowego
8 łyżek mleka
5 łyżek oleju roślinnego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Nadzienie:
300 g twarożku mielonego
100 g kandyzowanej kantalupy SKWORCU
2 żółtka
2 czubate łyżki cukru
1 czubata łyżka startej skórki z cytryny
1 łyżka cukru waniliowego
2 czubate łyżki cukru
1 czubata łyżka startej skórki z cytryny
1 łyżka cukru waniliowego
Sposób przygotowania
Ciasto: Zmielony twarożek rozcieramy z mlekiem, olejem szczyptą soli i cukrem waniliowym,mieszamy z mąką wymieszaną dokładnie z proszkiem do pieczenia i zagniatamy szybko ciasto.
Nadzienie: Kandyzowaną kantalupę kroimy w drobną kostkę
mieszamy z twarożkiem dodajemy żółtka i cukier oraz skórkę startą z cytryny,mieszamy wszytko razem dokładnie.
Ciasto wałkujemy na prostokąt tniemy na około 14 równych części -prostokątów nakładamy łyżeczką na środek ciasta nadzienie ,
brzegi lekko podnosimy i zlepiamy w niewielkie sakiewki.Wkładamy do nagrzanego do 170*c i pieczemy około 30 minut do koloru złocisto-brązowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło za każdy konstruktywny komentarz dotyczący przepisu. Chętnie w miarę możliwości odpowiem na każde zapytanie, więc pytaj śmiało !